måndag 12 december 2016

Ugnspannkaka med bacon och rårörda lingon

Finns det något godare än vällagad husmanskost? Ikväll blev det ugnspannkaka med bacon och rårörda lingon. Till det serverades råkostsallad med rödbetor, morot, palsternacka och äpple, fantastiskt fräscht och gott och med en helt ljuvlig färg från rödbetorna!

Jag har provat många recept på ugnspannkaka utan att hitta den där perfekta balansen och fluffigheten man vill ha, Men här tor jag att jag lyckats, hemligheten är helt enkelt att ha många ägg. 

Och om du brukar köks lingonsylt till din ugnspannkaka så prova istället att göra egna rårörda lingon - det är så mycket godare och inte alls svårt eller jobbigt! Bara köp frysta lingon och blanda med socker, snabbt och enkelt och gott!!

Ingredienser:

8 ägg · 8 dl mjölk · 1/2 tsk salt · 1 tsk bakpulver · 4 dl vetemjöl · Salt och peppar

2 pkt bacon

Rårörda lingon:
225 frysta lingon · 1 dl lingon

Råkostsallad:
1-2 st rödbeta · 1-2 st morot · 1-2 st palsternacka · 1 äpple · 1/2 dl balsamvinäger · 1/2 dl olivolja · Salt & peppar


Gör så här:

Blanda bakpulvret i vetemjölet, häll sedan i hälften av mjölken och vispa tills smeten är klumpfri. Vispa i resten av mjölken och äggen, salta och peppra. Häll i en smord form och grädda i ca 30 minuter i 225 grader.

Lägg ut baconen på en plåt med bakplåtspapper på. Sätt in i ugnen i ca 10 min till de har lagom med färg. 

Rårörda lingon:
Blanda de frysta lingonen med sockret och låt dem tina, så att sockret smälter. Rör om då och då.

Råkostsallad:
Riv råkosten, blanda dressingen och häll över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...